Titta noga i brevlådan

Har du inte fått dina lökar ännu så kommer de i veckan. Kanske redan idag. En liten lapp i lådan och höstmyset i trädgården kan börja. Många köpte i år Crocus puringii. En av höstkrokusarna…

Många bollar i luften.

Några allium såhär i sista veckan. Ostara, ochotense och Mount Everest. Otroligt torrt i trädgården och det verkar fortsätta. Som tur är gillar många lökväxter en torr sommar.

Efter snödroppen kommer

(trumvirvel) S N Ö D R O P P S L Ö K E N ! Allium paradoxum var. normale efterträder snödropparna. Gillar trädgårdslunden om den inte är för torr.

Växtmarknad 14 maj

Välkomna till Bergs handelsträdgård i Uddevalla mellan 10 och 13. Vi kommer dit och har med oss lite smågodis som t ex Trillium grandiflorum Gothenburg Pink. I odlingarna blommar just nu Trillium grandiflorum Gothenburg Pink.

Lundasång första maj

I trädgårdslunden bland förvildade nunneörter och trillium trivs den gräddvita hundtandsliljan. Syns vanligtvis i Kaliforniens skogar men sorten White Beauty har inget emot det svenska klimatet.

En svår korsning

Att korsa Muscari azureum från Turkiet med Muscari pallens från Norra Kaukasus kan inte vara lätt med tanke på att när den ena blommar så har den andra vissnat. Men Arnis Seisums visste hur man…

Rip van Winkle

är en romanfigur från 1800-talet. Det berättas att han blev bjuden på genever och somnade för att vakna efter 20 år. Den Rip van Winkle som figurerar i vår katalog är betydligt skötsammare.

Crocus yalovensis

10 mil från Istanbul ligger staden Yalova. Där någonstans kan man se denna färgstarka krokus. Namnet är ganska nytt och inget svenskt namn finns. Den vill ha sur jord och tycker inte om snustorra somrar.

Sheila Ann Germaney

är en iris framtagen av Brian Germaney 1989. Den har samma föräldrar som den mer kända Katharine Hodgkin men går mer i blått. Den har fått det svenska namnet Snöiris och man förstår varför.